Javascript is required to view this map.

kantoorgebouw en tuin

kantoorgebouw en tuin, Tilburg kantoorgebouw en tuin, Tilburg

kantoorgebouw en tuin

Adres:

Spoorlaan 298 / Tivolistraat
Tilburg

Opdrachtgever:

N.V. Interpolis

Jaar van realisatie:

1996-2002

Typologie:

Kantoorgebouwen
Stadsparken en openbare groenvoorzieningen

Openbaar:

Ja

Van de hoogbouw die de skyline van Tilburg bepaalt, ligt het hoofdkantoor van verzekeringsmaatschappij Interpolis het dichtst bij het stadscentrum. Het gebouw en de bijbehorende tuin liggen op een driehoekig kavel. In 2002 is het kantoor in oostelijke richting uitgebreid, waardoor aan de Spoorlaan een aanzienlijke gevelwand ontstond. De verschillende bouwvolumes zijn met elkaar verbonden door een groot voorplein aan de Spoorlaan en het golvende dak van de ontvangsthal. De kantoorvleugels en kantoortoren zijn bekleed met rode kleitegels. Een 92 meter hoge 'verkeerstoren' is bekleed met zwart natuursteen en is via glazen loopbruggen met de kantoortoren verbonden.

Interpolis was een van de eerste bedrijven die een flexibel werkplekconcept toepaste en daarvoor een bijzonder interieur liet realiseren door Nel Verschuuren die een keur aan ontwerpers vroeg om ruimtes en meubilair te ontwerpen.

 

Dankzij stroompunten en data-aansluitingen kan zelfs in de tuin gewerkt worden. Het park, een ontwerp van West 8, dat overdag open is voor het publiek, wordt omsloten door het kantoorgebouw, een parkeergarage, popzaal 013 en een opengewerkt sierhek met een hulstbladmotief langs de Tivolistraat. Een houten vlonder onder het kantoorgebouw leidt bezoekers over een ‘zee’ van leisteen, waarin magnoliaboompjes groeien. Het ontwerp van de lager gelegen tuin is sterk grafisch en bestaat uit vlakken die zijn ingevuld met water, gras of gravel.