Javascript is required to view this map.

textielfabriek

textielfabriek, Tilburg textielfabriek, Tilburg

textielfabriek

Adres:

Minosstraat 20
Tilburg

Architect:

Opdrachtgever:

Rogier en Job Dröge

Jaar van realisatie:

2002

Typologie:

Industriële gebouwen en complexen

Openbaar:

Nee

Thema:

Innofa is voortgekomen uit de in 1922 opgerichte N.V. Wollenstoffenfabriek George Dröge en produceert gebreide stoffen. In 2002 betrok het bedrijf deze moderne breierij op bedrijventerrein Vossenberg.

Het complex bestaat uit drie uitwaaierende hallen. De overlappende lessenaarsdaken zijn een verwijzing naar de sheddaken van vroegere textielfabrieken en brengen daglicht in het complex. Het gebouw is transparant naar het aangrenzende bosgebied en naar de Burgemeester Letschertweg, waar zich ook de kantoren van de fabriek bevinden. Een doosvormig volume aan de gevel onderbreekt hier het lange glasvlak. Een rode wand met kijkgaten scheidt de kantoren van de fabriek. Voorzieningen in de kantoren en fabriekshallen zijn opgenomen in gekleurde volumes. Een wig door het gebouw leidt vanaf de parkeerplaats aan de noordzijde naar de hoofdentree.

 

Het fabriekscomplex heeft een gesloten, roodgekleurde zuidgevel waar in de toekomst een eventuele uitbreiding plaats kan vinden. De contouren van deze uitbreiding zijn al zichtbaar in de groeninvulling van het terrein.