Javascript is required to view this map.

Peter van Hoogmoed

Peter van Hoogmoed

Gekoppelde projecten:

Fontys AAS 75 jaar: klooster

Het klooster Ave Maria aan de Voltstraat is in 1914 ontworpen door Jan van der Valk. Architect Jos. Bedaux heeft het in 1932 uitgebreid. Het gebouw wordt omschreven als specifiek voorbeeld van de katholieke architectuur uit de periode tussen de beide wereldoorlogen.

Wilhelminapark en omliggende bebouwing, Tilburg

Op de plaats van een oude herdgang, een driehoekig plein waar paden en wegen samenkwamen, ligt sinds 1898 het Wilhelminapark. Landschapsarchitect Leonard Springer ontwierp het als een romantisch, open stadspark. Het kenmerkt zich door een sikkelvormige waterpartij, open weiden, slingerende paden en verspreide boomgroepen. Ongeveer een eeuw later is het park door Michael van Gessel in de geest van Springer gerenoveerd. Rondom het park is een brede band van hardsteen aangelegd, waarin het gedicht ‘Roeien’ van Martinus Nijhoff is te lezen. Rond het park liggen gebouwen van Tilburgse architecten uit het begin en het eind van de twintigste eeuw.

klooster, nu appartementen, Tilburg

Klooster Ave Maria is gebouwd voor de Franse Zusters van de Mariacongregatie uit Asten. Van 1921 tot 1930 was ook het St. Odulphuslyceum in het gebouw gevestigd. Later werd het klooster een missiehuis van de Paters Oblaten. Vanaf 1970 deed het gebouw onder andere dienst als bejaardenhuis, daklozenopvang en Academie van Bouwkunst. Een brand in 2000 verwoestte het complex, op de voorgevel en karakteristieke traptorens na.

topsporthal en schaatsbaan, Tilburg

Dit complex bevat naast topsporthal T-Kwadraat en de Ireen Wüst schaatsbaan ook cafés, een klimhal, een fitnesscentrum, squashbanen en een sportmedisch centrum. Het heeft zijn plaats in de campusachtige opzet van Stappegoor met scholen, kantoren en woningbouw. Een glazen plint die doorloopt om de schaatsbaan begeleidt een boulevard die het gebied doorkruist en twee pleinen verbindt.

villa's, Tilburg

Tilburg kent een traditie van prijsvragen van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA), waarbij ontwerpers worden uitgedaagd net een stapje verder te gaan. Een dergelijke prijsvraag aan het begin van de jaren negentig leverde aan de Deltalaan deze zes woonhuizen op.

Deze twee monumentale panden in de Willem II Straat stammen uit 1877 (hoofdgebouw) en 1916 (Ruimte X). Van buiten zijn de panden zo veel mogelijk teruggebracht in de originele staat. Een moderne gaanderij en erker verbinden beide delen.